Om Dansk Varebilindretning og bæredygtighed

Dansk Varebilindretning - workshop skitse - de 17 verdensmaal

2019 blev året hvor vi stiftede bekendtskab med de 17 verdensmål

Det satte en bevægelse i gang her internt i vores firma, hvor vi har kigget på os selv og vores leverandører med nogle helt andre briller.

De 17 verdensmål blev lanceret i 2015, og efter at den første forskrækkelse over, at VI ikke havde stødt på dem før, havde lagt sig, så tog vi arbejdshandskerne på.

I erkendelse af, at vi er et lille firma, som måske ikke kan gøre den store forskel ude i verden, så tog vi beslutning om, at det vi kunne gøre, var at få andre med. Gøre bølgen større. Sprede budskabet. På den måde, kunne vi også gøre en større forskel.

De 17 verdensmål er en fortælling om, at verdens ledere har sat sig sammen, og sammen har de formuleret nogle mål om, hvor de gerne vil have, at verden bevæger sig hen. Det er faktisk ret unikt.

Og verden… det er du og jeg, Jer og os. Det er os alle sammen. Så det er OS, der nu skal have arbejdshandskerne på, for at dette kan blive til virkelighed.

Inden vi (ved en tilfældighed) stiftede bekendtskab med de 17 verdensmål som koncept, var det overhovedet ikke på vores radar. Og vi antog ret hurtigt, at det nok også gjaldt for andre virksomheder af vores størrelse. Dét er vi blevet bekræftet i!

Så vi satte os selv på en mission:

”Hvordan får min virksomhed 100 andre virksomheder til at indskrive 1 af de 17 verdensmål - eller bæredygtighed generelt - i deres værdigrundlag inden 2021?”

Hvis du kunne være interesseret i at være én af vores 100 virksomheder, som vi gerne vil have med på vognen inden år 2021, så kontakt os på lp@varebilindretning.dk eller på tlf 75574028 og hør mere. 

Hvorfor skal bæredygtighed/ de 17 Verdensmål ind i værdigrundlaget?

Der hvor verden virkelig rykker sig – det er når vi gør noget anderledes, end det vi gjorde i går. Vi skal ikke bare skrive om det vi gjorde i går på en anden måde, og så er vi bæredygtige.

For vores eget vedkommende, så er rejsen først ved at begynde. Vi er ikke i mål. Vi er på vej. Og vi vil gerne have flere med.

Når bæredygtighed kommer helt ind i værdigrundlaget, så bliver det noget, som man styrer efter. Noget man tager beslutninger ud fra.

Der hvor det virkelig rykker… Det er der hvor vi som ansatte, ejere og privatpersoner kigger på vores adfærd, og ser, om noget med fordel kan gøres anderledes.

Vi har også tidligere betragtet os som grønne, og miljø og begrænsning af forbrug af ressourcer har altid været på vores radar. Men de 17 verdensmål giver en helt anden ramme at tale bæredygtighed ind i. Det er et 360 graders view på grøn omstilling.

Et eksempel: Det handler ikke bare om frisk luft i den vestlige verden. Det handler om, at vi skal have blik for, hvordan vores adfærd påvirker resten af verden. Hvad hjælper det, at solcellerne giver mindre udledning her hos os, hvis minearbejderne dør under udvindelsen af de mineraler, som skal bruges til panelerne? De 17 verdensmål får os til at efterspørge paneler, hvor mineralerne er udvundet på en måde, som også tager hensyn et andet sted i verden.

Vi vil gerne slå et slag for, at andre virksomheder også begynder rejsen i retning af en mere bæredygtig verden.

Hvis du kunne være interesseret i at være én af vores 100 virksomheder, som vi gerne vil have med på vognen inden år 2021, så kontakt os på lp@varebilindretning.dk eller på tlf 75574028 og hør mere. 

Find inspiration til din nye brugervenlige bilindretning

Gå på opdagelse i vores store galleri af bilindretninger og varebil inventar fordelt på bilmærker og brancher. Vi har gjort det let for dig. Vælg enten bilmærke eller branche og lad dig inspirere.

Få et uforpligtende tilbud

Vi står klar til at hjælpe og rådgive dig. Kom godt i gang med din bilindretning - brug denne formular, eller ring på

tlf. 75 57 40 28

OBS! Hvis du oplever problemer med kontaktformularen, så skriv din besked i en mail og send til: dansk@varebilindretning.dk

Kontaktside